Friszoete salade met appel, rode biet en pompoenpitten
Na dit lunchgerecht kan je er weer tegenaan! Het ziet er allereerst feestelijk uit, daarnaast is het gerecht super gezond en ook makkelijk om te maken. Na een uitputtende inspanning is dit een goede manier om je voorraden weer aan te vullen; een prima herstel-recept dus 🙂
Benodigdheden:
- 1 rode biet
- Pompoenpitten (50 gr)
- Zonnebloempitten (50 gr)
- 1 appel
- Mais (2 eetlepels)
- Veldsla (alle soorten sla kan je gebruiken)
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
Voorbereiding: 0min › Bereiding: 10min
- Zet de pan op een laag vuurtje en verwarm de pompoenpitten en zonnebloempitten. Hierdoor haal je de smaak iets naar boven. Als er een pompoenpit omhoog plopt zijn ze in principe klaar.
- Snijd ondertussen de appel in schijfjes en de rode biet in blokjes.
- Maak het bord op:
Verdeel de sla op het bord, hierover gaan de blokjes rode biet en schijfjes appel en de mais. Als laatste de pompoenpitten en zonnebloempitten. - Sprenkel een beetje olijfolie over het geheel. Bon appétit
Voedingswaarde Friszoete salade | |
Totaal per persoon (142 gram) | |
Kcal | 849 |
Koolhydraten totaal | 38 gram |
eiwit | 27gram |
Vet totaal | 59 gram |
Verzadigd vet | 10 gram |
Onverzadigd vet (totaal) | 49 gram |
Voedingsvezels | 14 gram |