Friszoete salade met appel, rode biet en pompoenpitten

Na dit lunchgerecht kan je er weer tegenaan! Het ziet er allereerst feestelijk uit, daarnaast is het gerecht super gezond en ook makkelijk om te maken. Na een uitputtende inspanning is dit een goede manier om je voorraden weer aan te vullen; een prima herstel-recept dus 🙂

Benodigdheden:

  • 1 rode biet
  • Pompoenpitten (50 gr)
  • Zonnebloempitten (50 gr)
  • 1 appel
  • Mais (2 eetlepels)
  • Veldsla (alle soorten sla kan je gebruiken)
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

Voorbereiding: 0min  ›  Bereiding: 10min  

  1. Zet de pan op een laag vuurtje en verwarm de pompoenpitten en zonnebloempitten. Hierdoor haal je de smaak iets naar boven. Als er een pompoenpit omhoog plopt zijn ze in principe klaar.
  2. Snijd ondertussen de appel in schijfjes en de rode biet in blokjes.
  3. Maak het bord op:
    Verdeel de sla op het bord, hierover gaan de blokjes rode biet en schijfjes appel en de mais. Als laatste de pompoenpitten en zonnebloempitten.
  4. Sprenkel een beetje olijfolie over het geheel. Bon appétit
Voedingswaarde Friszoete salade
  Totaal per persoon (142 gram)
Kcal 849
Koolhydraten totaal 38 gram
eiwit 27gram
Vet totaal 59 gram
Verzadigd vet 10 gram
Onverzadigd vet (totaal) 49 gram
Voedingsvezels 14 gram