Marian Hooijer

In mei 2014 heb ik de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgerond. Tijdens mijn opleiding heb ik een verdiepende minor gevolgd, Sport and Nutrition, op sportcentrum Papendal Arnhem. Deze minor heeft mij meer inzicht gegeven in de verbanden tussen sport en voeding. Sporters hebben een positieve houding, veel motivatie, discipline en interesse. Dit helpt om het doel dat zij voor ogen hebben te bereiken. Van deze doelgroep wordt ik als diëtist erg enthousiast. Waarom? Deze doelgroep is een voorbeeld voor iedereen: Vol disipline aan de slag zijn met je fitheid, energiebalans, je voeding én doorzetten.

Waar ik nog meer enthousiast van word zijn kinderen. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik onderzoek gedaan naar het eetgedrag van voetballende kinderen. (Sportpartners, innovation Football) Wil je meer weten over dit onderzoek? Klik dan hier voor de posterpresentatie met de onderzoeksresultaten.

De werkervaring als diëtist heb ik opgedaan bij diëtistenpraktijk Di-eetgezond. (Regio West Veluwe) Tijdens deze periode ben ik in aanraking gekomen met diverse doelgroepen met uiteenlopende problematiek. Deze tijd was erg leerzaam en gaf mij de motivatie voor het opstarten van mijn eigen praktijk: Bilancia.

Bilancia betekent weegschaal en balans. Eigenlijk zoekt iedereen naar de juiste balans in zijn/haar leven. Dat is van invloed op allerlei aspecten van ons leven. Voeding heeft hier een grote invloed op, want als je de juiste voedingsmiddelen gebruikt dan werkt dat als groot voordeel voor jouw leven. Wat in jouw voordeel werkt is per persoon verschillend…

In de jaren hierna ben ik meer holistisch gaan werken. Lichaam, geest, emoties en omgeving hebben allemaal invloed op jouw leefstijl. Denk aan beweging, slaap, fysieke en mentale uitdagingen en ontspanning. Ook is zingeving van het leven een belangrijk thema. Dit alles heeft invloed op de balans in je leven.

Tijdens mijn werk als diëtist ontdekte ik dat mensen tegen veel verschillende obstakels lopen. Daarom heb ik in 2017 de opleiding tot vitaliteitscoach gedaan bij Chivo. Chivo is het kennisinstituut wat de wereld vitaler wil maken. Daarvoor vergaren ze wetenschappelijke kennis over de hele wereld en zetten die om in concrete handvatten.

In de praktijk help ik iedereen die gemotiveerd is om meer in balans te komen, zich vitaler wil voelen en doelen wilt behalen. Als diëtist én coach kom je erachter wat belangrijk is in je leven. Daarbij kijk ik breder dan voeding alleen. Ik stimuleer je om vooral de kracht uit jezelf te halen en niet afhankelijk te worden van een product of een persoon.

Door het bijhouden van de literatuur en het volgen van nascholingen ben ik op de hoogte van recente inzichten en ontwikkelingen op het gebied van voeding en leefstijl.

Gezonde groet,

Marian Hooijer
Diëtist, leefstijlcoach en vitaliteitscoach

Bent u benieuwd wat anderen over Marian zeggen?

Lid van Nederlandse Vereniging van Diëtisten en ingeschreven in het kwaliteitsregister (nummer 19912773589)