Marian Hooijer

In mei 2014 heb ik de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgerond. Tijdens mijn opleiding heb ik een verdiepende minor gevolgd, Sport and Nutrition, op sportcentrum Papendal Arnhem. Deze minor heeft mij meer inzicht gegeven in de verbanden tussen sport en voeding. Sporters hebben een positieve houding, veel motivatie, discipline en interesse. Dit helpt om het doel dat zij voor ogen hebben te bereiken. Van deze doelgroep wordt ik als diëtist erg enthousiast!

De werkervaring als diëtist heb ik opgedaan bij diëtistenpraktijk Di-eetgezond. (Regio West Veluwe) Tijdens deze periode ben ik in aanraking gekomen met diverse doelgroepen met uiteenlopende problematiek. Deze tijd was erg leerzaam en gaf mij de motivatie voor het opstarten van mijn eigen praktijk: Bilancia.

Bilancia betekent weegschaal en balans. Iedereen wil graag een juiste balans in zijn leven en leefstijl. Daarom werk ik holistisch: alles is met elkaar verbonden.

Beweging, voeding, slaap en stress/ontspanning beïnvloeden elkaar. Medicatie, je omgeving, je sociale contacten, social media hebben hier invloed op. Maar ook zingeving en motivatie is belangrijk. Alles heeft invloed op de balans in je leven. En dit merk je op de korte of lange termijn.
In de praktijk help ik iedereen die gemotiveerd is om meer in balans te komen, zich fitter wil voelen en aan de slag wil met zijn/haar gezondheidsdoelen. Ik ben eerlijk, open, nieuwsgierig en geïnteresseerd. Ik stimuleer je om vooral de kracht uit jezelf te halen en niet afhankelijk te worden van een product of een persoon.

Tijdens mijn werk als diëtist ontdekte ik dat mensen tegen veel verschillende obstakels lopen. Daarom heb ik in 2017 de opleiding tot vitaliteitscoach gedaan bij Chivo. Chivo is hét kennisinstituut als het gaat om sport en vitaliteit. Daarvoor vergaren ze wetenschappelijke kennis en zetten die om in concrete handvatten.

In 2020 ben ik mama geworden van een geweldige zoon! Dit maakt mijn leven én werk zoveel rijker.

Heb jij een gezondheidswens of een (leefstijl)doel? Wil je daar graag aan werken en duurzaam je gedrag veranderen? Of heb je andere vragen over mij? Laat het me weten.

Tot ziens & gezonde groet,

Marian Hooijer
Diëtist en leefstijlcoach

Ben je benieuwd wat anderen over mij zeggen?

Lid van Nederlandse Vereniging van Diëtisten en ingeschreven in het kwaliteitsregister (nummer 19912773589)

Curriculum Vitae

– Voeding & Diëtetiek
– Sport & Nutrition (minor)
– Functioneel coachen
– Functioneel trainen
– Healthcoach
– Pilatesdocent