Makkelijke vegetarische lunch

Spinazie met pijnboompitjes en ei; makkelijk en vegetarisch

Heerlijk verantwoorde lunch voor 1 persoon, in no time klaargemaakt! Dit is een handige lunch voor een sporter (na de training), maar ook voor mensen die willen afslanken of vegetariërs. Echt waar, hier kan je een paar uur op vooruit.

Benodigdheden:

  • 500 gram spinazie (verse spinazie, voorgewassen)
  • 1 – 2 eieren
  • handje pijnboompitten
  • cherry tomaatjes

Bereidingswijze:

Voorbereiding: 1min  ›  Bereiding: 6min  

 Snijd de cherry tomaatjes door midden

  1. Doe de eieren in een pannetje en breng het water aan de kook. Kook ze ± 6 minuten.
  2. Zet de wokpan op het vuur en bak de pijnboompitjes totdat ze goudbruin kleuren. Doe ze in een bakje en zet ze apart.
  3. Gebruik dan dezelfde wokpan, doe er één eetlepel olijfolie in. Als de olie glazig wordt doe je de spinazie erbij.
  4. Wok de spinazie kort en schep ze dan op een bord. Ondertussen kan je de eieren afgieten, pellen en erbij serveren.
  5. Strooi als laatste de pijnboompitjes en de tomaatjes erover. Eetsmakkelijk!

 

Voedingswaarde Spinazie met pijnboompitjes en ei
  Totaal (84 gram) Per 100 gram
Kcal 449 534
Koolhydraten totaal 10 gram 11.9 gram
eiwit 36 gram 43 gram
Vet totaal 25 gram 29.7 gram
Verzadigd vet 5 gram 6.0 gram
Onverzadigd vet (totaal) 20 gram 23.7 gram
Voedingsvezels 11 gram 13.1 gram