Makkelijke vegetarische lunch
Spinazie met pijnboompitjes en ei; makkelijk en vegetarisch
Heerlijk verantwoorde lunch voor 1 persoon, in no time klaargemaakt! Dit is een handige lunch voor een sporter (na de training), maar ook voor mensen die willen afslanken of vegetariërs. Echt waar, hier kan je een paar uur op vooruit.
Benodigdheden:
- 500 gram spinazie (verse spinazie, voorgewassen)
- 1 – 2 eieren
- handje pijnboompitten
- cherry tomaatjes
Bereidingswijze:
Voorbereiding: 1min › Bereiding: 6min
Snijd de cherry tomaatjes door midden
- Doe de eieren in een pannetje en breng het water aan de kook. Kook ze ± 6 minuten.
- Zet de wokpan op het vuur en bak de pijnboompitjes totdat ze goudbruin kleuren. Doe ze in een bakje en zet ze apart.
- Gebruik dan dezelfde wokpan, doe er één eetlepel olijfolie in. Als de olie glazig wordt doe je de spinazie erbij.
- Wok de spinazie kort en schep ze dan op een bord. Ondertussen kan je de eieren afgieten, pellen en erbij serveren.
- Strooi als laatste de pijnboompitjes en de tomaatjes erover. Eetsmakkelijk!
Voedingswaarde Spinazie met pijnboompitjes en ei | ||
Totaal (84 gram) | Per 100 gram | |
Kcal | 449 | 534 |
Koolhydraten totaal | 10 gram | 11.9 gram |
eiwit | 36 gram | 43 gram |
Vet totaal | 25 gram | 29.7 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 6.0 gram |
Onverzadigd vet (totaal) | 20 gram | 23.7 gram |
Voedingsvezels | 11 gram | 13.1 gram |